Dankbaarheidsdagboek Challenge

Het idee achter het Dankbaarheidsdagboek is om je ‘dankbaarheidsspier’ te trainen. In plaats van de focus te leggen op de negatieve dingen in je leven, helpt het om de focus te verleggen naar de positieve aspecten van het leven. Op deze manier, oefening baart kunst, helpt het je (weer) te leren oog te hebben voor, en de focus te leggen op, de mooie dingen die het leven jou kan bieden. Dit kan je helpen, zelfs als je heel veel tegenslag ondervindt.

Onderzoek laat zien dat mensen die regelmatig oefenen in dankbaarheid, zelfs al is het maar kort, hier al voordeel van hebben. Zo is aangetoond dat dankbaarheid:

  • Positiviteitsgevoelens vergroot
  • Zelfvertrouwen versterkt
  • Slaapkwaliteit verbeteren
  • Je gelukkiger maakt
  • Stress vermindert

1. Beginnen aan het dagboek

Probeer na te denken over de dingen in jouw leven, zowel klein als groot, waarvoor je dankbaar kunt zijn.

Een voorbeeld kan zijn betekenisvolle vriendschappen, en positiviteit of bijdragen van anderen in jouw leven. Ook kan jij jouw leven beschouwen als een nieuwe kans of mogelijkheid, of zelfs dankbaarheid voor het leven zelf, ook in deze onzekere wereld.

Zaken die je vroeger gewoon vond, kun je anders gaan ervaren, en dat kan leiden tot een goed gevoel. Misschien heb je nooit eerder op zo’n manier naar jezelf gekeken. Onderzoek wijst uit dat het bewust worden van de goede dingen in jezelf en je leven een heel sterke positieve invloed op jouw humeur en welzijn kan hebben.

Dus, begin met te schrijven over de dingen die je dankbaar maken, zowel klein als groot.

2. Doorgaan met het dagboek

Hoewel hier nadruk wordt gelegd op het beginnen aan het dankbaarheidsdagboek blijft het belangrijk om deze bij te houden om je ‘dankbaarheidsspier’ te trainen. Probeer de challenge ten minste elke week te doen over die week zelf, maar vaker is beter!

Als het goed voor je heeft gewerkt, vertel het dan ook aan anderen, zodat zij ook kunnen profiteren hiervan.

Dankbaarheidsdagboek Challenge

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
I Accept